POWERED BY REVOLUTION SLIDER

Kefalonija

(4 glasova)
 • Galerija:

   

  • Click to enlarge image kefalonija 1.jpg
  • Click to enlarge image kefalonija 2.jpg
  • Click to enlarge image kefalonija 4.jpg
  • Click to enlarge image kefalonija 5.jpg
  • Click to enlarge image kefalonija 6.jpg
  •  

   

   

   

   

   

   

 • Izaberite smeštaj:

   

   

   hoteli
 • O destinaciji:

   

  Kefalonija je veoma popularna turistička destinacija.
  Ostrvo se sastoji iz dva dela, istočnog i zapadnog između kojih se nalazi Argostoli zaliv. Za zapadnu obalu su karakteristične plaže od belog šljunka iznad kojih se uzdižu strme litice dok je priroda istočnog dela pitomija sa peskovitim plažama
  Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog arhipelaga i smatra se da je jedno od najlepših i najautentičnijih grčkih ostrva. Nalazi se između dva ostrva Lefkade i Zakintosa.
  Ostrvo je planinsko sa najvišim vrhom od čak 1628m. Priroda ostrva je zapanjujuća sa planinama koje se prostiru na zapadu i prelepim plažama na istoku ostrva.
  Kefalonija je imala burnu istoriju a mnoštvo spomenika na ostrvu svedoče o tome.

  CENOVNIK KEFALONIJA APARTMANI

  CENOVNIK KEFALONIJA HOTELI


   

  VODIMO VAS U:

  ARGOSTOLI

  Glavni grad Kefalonije jedan je od najlepših provincijskih grčkih gradova sa sopstvenim stilom, lepim drvoredima palmi i širokim ulicama. Brojne stare atraktivne građevine, kao što su sud, biblioteka, škola filharmonije, pozorište Kefalos, arheološki muzej i dr, okružuju glavni trg Platia Villianou. Trg je centralno mesto okupljanja, gde Grci rado odmaraju i posmatraju posetioce za stolovima brojnih taverni. Platia je isto tako, mesto za večernju šetnju, ćaskanje sa poznanicima i opuštanje na svežem noćnom vazduhu. Oko glavnog trga i obližnjih ulica, kao i uzduž pristaništa, nanizani su brojni dobri restorani, lokali i taverne.U blizini je i glavna trgovačka ulica Lithostroto. Njeno ime znači Kameni put, jer je to prva popločena ulica Argostolia. Most Drapanu, koji su izgradili Britanci, povezuje Argostoli s drugom stranom slikovitog zaliva, a više puta na dan može se trajektom odvesti na manji, zapadni deo Kefalonije - Likuri. Grad je od aerodroma udaljen 14 km.

  UDALJENOST OD VEĆIH GRADOVA U SRBIJI:

  Novi Sad...1108km
  Beograd....1025km
  Niš.............802km

  LASSI

  Poluostrvo Lassi, koji razdvaja lagunu Koutavos na istoku i veliki Argostolski zaliv na zapadu, omiljeno je i živo turističko odredište.Lassi je omiljen zbog belih i sivih, peskom posutih plaža.Ovde su mnoge od najlepših plaža Kefalonije: stena okružena Kalamia, Gradakia, velika i omiljena Makris Yialos (duga plaža), prelepa Platis Yialos (široka plaža). Tu je pravi raj, kako za one koji žele na uređenim plažama da uživaju u suncu i kristalno čistom moru, tako i za ljubitelje različitih sportova na vodi.Brojne taverne privlače svojom raznovrsnom ponudom i teško je odupreti se izvrsnim grčkim specijalitetima. Bogatu ponudu dopunjuju živopisne radnje i brojni noćni lokali.Za aktivnije goste preporučujemo i pešačenje na brdo Lassi, odakle se pruža prekrasan pogled na celo poluostrvo i preko zaliva na Likuri. Naselje Lassi je od aerodroma udaljeno 11 km.

  UDALJENOST OD VEĆIH GRADOVA U SRBIJI:

  Novi Sad...1108km
  Beograd....1025km
  Niš.............802km

  SKALA

  Skala je nekada bila malo ribarsko mesto a danas predstavlja jedno od najposećenijih mesta na Kefaloniji. Nalazi se na oko 40km od Argostolija. Mesto je okruženo borovom šumom i odbareno prelepom dugačkom plažom od sitnog šljunka. Posle zemljotresa staro mesto je bilo uglavnom razrušeno tako da je Skala sada moderno mesto sa puno taverni, kafića i malih restorana.

  UDALJENOST OD VEĆIH GRADOVA U SRBIJI:

  Novi Sad...1134km
  Beograd....1051km
  Niš.............827km

 • Mapa:

   

 

Komentari
Scroll to Top