POWERED BY REVOLUTION SLIDER

Prag

(3 glasova)

Galerija slika

 • Click to enlarge image Crkva sv. Nikole.jpg
 • Click to enlarge image Karlov most.jpg
 • Click to enlarge image Katedrala sv. Gospe od Tina.jpg
 • Click to enlarge image Kuca koja plese.jpg
 • Click to enlarge image Sat Orloj.jpg
 • Click to enlarge image Starogradski trg.jpg
 •  
 • Aranžman:

   

  Ponuda nije aktuelna

 • Datumi:

  /

 • Cena aranžmana:

  /

 • Detalji aranžmana:

   

  1. dan BEOGRAD, NOVI SAD...

  Polazak autobusom iz Beograda sa velikog parkinga preko puta Buvlje Pijace, na uglu ulica Jurija Gagarina i Antifasističke Borbe u Bloku 42 u 22.00h, iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive“ oko 23.00h. Vožnja preko Madjarske, Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.

  2. dan BRATISLAVA – PRAG

  Dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dela Bratislave): Katedrala Sv. Martina, Hvezdoslavove najmesti, Narodno pozorište, Hlavni trg, Rolandova fontana, Gradska većnica… Slobodno vreme za šetnju romantičnim ulicama starog dela grada na obali Dunava. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

  3. dan PRAG – HRADČANI

  Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca – Hradčana, katedrale Sv. Vida, bazilike Sv. Djordja, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Predlažemo da ga provedete u prekrasnom centru Praga, šetnjom kroz neotkrivene gotičke ulice. U večernjim satima fakultativno krstarenje brodom po Vltavi sa buffet večerom uz panoramsko razgledanje grada. Noćenje.

  4. dan PRAG – KARLOVE VARI – NOVA GODINA

  Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp-a, crkva Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Priprema za doček Nove Godine na jednom od glavnih trgova. SREĆNA NOVA GODINA. Provod do ranih jutarnjih časova. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

  5. dan PRAG – DRESDEN – NOVA GODINA

  Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Dresdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Noćenje.

  6. dan PRAG – KARLŠTEJN

  Doručak. Nakon doručka, napustanje hotela. Fakultativni odlazak do dvorca Karlštejn, koji se nalazi u neposredonoj blizini Praga. Obilazak srednjevekovnog gotskog zamka Karlštejn, koji je gradio kralj Karlo IV kako mesto za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Češku, Slovacku, Madjarsku i Srbiju

  7. dan PRAG – NOVI SAD, BEOGRAD

  Dolazak u Novi Sad, Beograd u ranim jutarnjim satima.

  Smeštaj je u navedenom hotelu ili sličnom, iste kategorije:

  Hotel Slavia 3*

  Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95-standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak na bazi švedskog stola.

  - plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate

  ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati

  - gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja

  - čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate uz uvećanje od 2% mesečno u zavisnosti od broja rata (rate dospevaju svakog 10. u mesecu). Čekovi se deponuju odmah prilikom uplate avansa ili najkasnije u roku od tri dana od uplate avansa)

  - platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express

  cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

  POPUSTI I DOPLATE:

  - doplata za jednokrevetnu sobu - 60€

  - dete do 2 godine – besplatno (nema sedište u autobusu, kao ni poseban krevet)

  - cena aranžmana za sopstveni prevoz iznosi 150€ po osobi

  - prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu

  - smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu 3*, smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),

  - razgledanje Bratislave u pratnji vodiča - pratioca

  - razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča

  - usluga vodiča – pratioca tokom putovanja

  - troškove organizacije putovanja

  - obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje , UZIMA SE U AGENCIJI

  - fakultativne izlete

  - individualne troškove putnika

  - krstarenje Vltavom uz buffet večeru - 20€. Pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište...)

  - Dresden - 30€. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.

  - Karlove VarI - 25€.  Jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.

  Minimum prijavljenih putnika za realizaciju fakultativnih izleta je 25. U slučaju manjeg broja putnika cena je podložna promeni, po cenovniku likalnog ino partnera.

  Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International. Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke. Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 putnika da bi se isti realizovali. U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija organizator  ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputaROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA. Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja agencija koja poseduje licencu broj OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

 • Opis destinacije:

   

  Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite. U njemu su živeli i radili Mocart, Betoven, Kafka... koji su, očarani njegovom lepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od velikih tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi nadaleko čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom - u Prag se ide uvek!

 

Komentari

Popularno

Beč

Beč

Nova godina - Austrija
Prag

Prag

Nova godina - Češka
Bukurešt -Transilvanija

Bukurešt -Transilvanija

Nova godina - Rumunija
Budimpešta

Budimpešta

Nova godina - Madjarska
Bukurešt

Bukurešt

Nova godina - Rumunija
Scroll to Top